La nova festa de l’Antic Poble de Sant Pere

L’Aula de Música Tradicional Terrassenca, l’Associació de Veïns de l’Antic Poble de Sant Pere i l’ACPT La Xemeneia organitzem, després de l’èxit de les Caramelles 2022 a l’antiga vila de Sant Pere, les fantàstiques i increïbles Caramelles 2023 a l’Antic Poble de Sant Pere i de Terrassa! Que què són les caramelles? A l’apartat “caramelles?” et fem cinc cèntims.

Com ho farem? Per començar, no ho fem sols. Comptem amb l’ajut de diverses famílies del barri, la comunitat eclesiàstica de la Seu d’Egara, el Casal de l’Antic Poble de Sant Pere i la colla dels Bastoners de l’Antic Poble de Sant Pere.

Cartell de les Caramelles 2022 de l’Antic Poble de Sant Pere.

Assaig previ

El grup de caramellaires estaria compost per tothom qui vulgui participar. Dividiríem les persones participants en dos grups: cantaires i músics.

Ambdós comptarien amb la possibilitat de dur a terme un assaig previ per tal de preparar millor les cantades.

  • Dijous 30 de març: a les 19:00 músics i a les 19:30 músics + cantaires al Casal de Sant Pere.

Nou recorregut i sortida cap a Terrassa

La idea és aquell dia crear un grup de caramellaires vestits de pagès del segle XIX (sarró i barretina), que vagi voltant per l’Antic Poble de Sant Pere i després a Terrassa. En el recorregut s’aniria aturant a les diferents cases i edificis destriats, per cantar cançons a la gent que surt a rebre’ls als balcons. Els Bastoners de l’Antic Poble de Sant Pere, tornaran a ballar cada un dels punts i viuran la festa amb nosaltres, per segona vegada.

Acabada la cantada, realitzarem un dinar popular a la Plaça Didó, amenitzat amb glosa amb l’ajut de les amigues de Terrassa Glosa. Un final de festa divertit, que allargarà una mica la gresca.

Les Caramelles

El dia 10 d’abril, Dilluns de Pasqua, tothom qui vulgui participar, podrà afegir-se a cantar les caramelles a l’antic barri seguin el recorregut: Plaça Rector Homs – Carrer Joan Duch – Carrer de Bonaventura Castellet – Carrer de l’Arquitecte Puig i Cadafalch – Carrer Major de Sant Pere – Antic Ajuntament de l’Antic Poble de Sant Pere.

Això sí, com ja aclaríem abans i en la mida del possible, demanaríem que tothom qui vingui, ho faci amb un mínim de vestuari tradicional.

Així que ja ho saps. Si vols viure la festa, apunta-t’ho a l’agenda, vine i participa.

Dia: 10 d’abril (Dilluns de Pasqua)
Hora: De 11:45 a 14h
Lloc: Carrers de l’Antic Poble de Sant Pere i a Terrassa.
Inici a la Plaça del Rector Homs.