Vine a la Revetlla 2022! I és que la Revetlla de Sant Joan torna, tres anys després, a Terrassa! Vine al Pla de la Font de l’Apotecari a gaudir d’una revetlla de les de tota la vida!

Enguany, l’àpat de la celebració consistirà en un Sopar de Taifes on cadascú haurà de portar, de casa, el seu sopar i els seus coberts; mentre que la Xemeneia hi posarà la taula, la cadira, els gots, el cava i la coca!


Rebuda institucional

Dijous dia 23, a la tarda, retornaran les diverses activitats de la celebració la Revetlla de Sant Joan i la celebració de la Diada dels Països Catalans a la nostra ciutat.

La Flama del Canigó, que encén les fogueres d’arreu dels Països Catalans com a símbol de germanor entre les diferents terres de parla catalana, serà present, com cada any, a Terrassa. Els encarregats de tornar a portar la flama des del Coll d’Ares fins a Terrassa, seran els amics del Club Ciclista de Castellbisbal.

Al voltant de les 6 de la tarda, acompanyaran la Flama fins al Raval, on serà rebuda a l’atri de l’Ajuntament en un acte institucional. Allà es llegirà el manifest escrit per l’activista cultural i editor Eliseu Climent, i des d’allà, també, tota la ciutadania que ho desitgi, podrà endur-se “una espurna” de la Flama cap a casa o cap a les celebracions particulars.


Cercavila fins a la plaça de la Revetlla Popular

Acabat l’acte de la rebuda institucional, la Flama anirà del Raval al Pla de la Font de l’Apotecari amb els Gegants Bojos de Terrassa per seguir la celebració.


Ho farà seguint el següent recorregut:

Raval de Montserrat, Placeta de la Font trobada, Carrer Sant Pere, Placeta de Saragossa, Carrer nou de Sant Pere, plaça de la Creu Gran, Carrer de la Creu Gran,  Plaça del Rector Homs, Carrer Major de Sant Pere, Carrer de l’Alcalde Parellada, Carrer de l’Arquitecte Puig i Cadafalch fins al Pla de la Font de l’Apotecari.



Revetlla Popular de Sant Joan

La Revetlla Popular, és la segona part de la festa. Després de la rebuda la Flama i repartida entre la ciutadania, es traslladarà en cercavila, com acabem de dir, fins al Pla de la Font de l’Apotecari. Allà, la Revetlla comptarà amb el següent programa d’activitats:

  • A les 7 de la tarda: Taller de fanalets
  • A 2/4 de 9 del vespre: Rebuda de la Flama a la plaça
  • A les 9 de la nit: Sopar popular de taifa*. Porta el teu sopar i nosaltres posem el got, la taula, la cadira, la coca i el cava.
    Preu: 4 €. Reserva prèvia a tiquets.laxemeneia.cat.
  • Durant les postres: Petita mostra de cançó improvisada per part de Terrassa Glosa.
  • A 2/4 d’11 de la nit: Encesa de la foguera i ball de revetlla amb Lauzeta i punxadiscs.

L’Associació de Veïns i Veïnes de Sant Pere col·laboren en la promoció de la festa i el Punt Lila del barri oferirà informació contra les violències masclistes i lgtbifòbiques en forma de cartells, fulletons i díptics.


*Sopar Popular de Taifa

Com ja hem dit, Òmnium i La Xemeneia recuperem La Revetlla Popular de Sant Joan a Terrassa. Enguany, però, deixem de fer la ja tradicional fideuada per sopar. Ho fem per augmentar les mesures contra la covid i per facilitar la participació de tothom.

Així, en el Sopar Popular de Taifa, nosaltres posem l’espai, les taules, les cadires, la foguera, l’escenari, la música, la coca, el got i el cava; mentre que vosaltres porteu el sopar de casa amb taifes, els coberts i les ganes de gaudir de la festa!

Per poder reservar, JA, el lloc, la coca i el cava, compreu el teu tiquet a:
http://tiquets.laxemeneia.cat
(el lloc a taula serà lliure i en ordre d’arribada a la festa).

No t’ho perdis i xala de la revetlla de nou!


Cartell de la Revetlla 2022

La Revetlla Popular és una festa lliure de violències masclistes i lgtbifòbiques. En cas de veure o patir una agressió, dirigeix-te cap a la barra.

Durant tot l’esdeveniment hi haurà barra oberta a preus populars. A més, per la gestió dels residus, es promourà l’ús del got reutilitzable. Així doncs, les persones que no us quedeu a sopar, podreu comprar-lo a la barra i serà retornable.

Ajudeu-nos a continuar fent la revetlla consumint a la barra i no portant begudes de fora!