On són les Capgrosses?

La invisibilització de les dones és una forma de violència. Una forma de violència que està inoculada la nostra societat i que en el món cultural també s’hi veu reflectit i no en queda excempt de patir-la. La societat patriarcal en què vivim a menystingut a les dones i no les ha deixat viure i desenvolupar-se de la mateixa manera que els homes. Les tasques de cures, els esterotips i els rolls de gènere que ens han fixat, han allunyat a la dona, en molts casos, d’assolir el seu ple desenvolupament. Però tot i les dificultats, moltes han arribat a fer molt bé allò que es proposaven o que la societat les hi deixava fer. Malauradament, la violència estructural i la violència simbòlica que són inherents al nostre entorn, han evitat que se les valorés de la mateixa manera que als homes.

Parlant planament. Els homes sempre ho han tingut més fàcil per ser i fer el què els hi ha donat la gana, ja que la societat ha permès que tinguessin aquest fals dret i poder en contra de les dones que molts cops s’han quedat a casa cuidant la familia i la llar i tot i que, moltes, han treballat i trobat algun forat per realitzar el que volien fer, ho han tingut més fotut i no se’ls hi ha valorat el doble esforç que feien per aconseguir-ho!

I la prova més palpable la trobem en els Capgrossos! Sí, torneu al principi del text i llegiu lentament! I ara, pels incrèduls us donarem unes dades en què veureu, clarament, com la dona s’ha menystingut en tot el procés del Capgròs de l’Any de Terrassa. Flipeeeeeu i preneu consciència!
Dins infogrames!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.