Potser t’estàs preguntant què són les Caramelles? Doncs les Caramelles són uns cants tradicionals, alguns d’aquests eren dansats, d’origen religiós documentat ja al segle XVI. Tot i que la seva popularitat va esclatar amb les caramelles cantades per colles de joves obrers al segle XIX quan sortien a cantar per Pasqua amb la intenció de cridar l’atenció a alguna fadrina.

I és que les Caramelles han sofert variacions de tota mena i en troben de molt tipus. Des de les més tradicionals i religioses com les Caramelles del Roser a Sant Julià de Vilatorta, passant per les Caramelles de la Fira Modernista de la nostra ciutat o …

… les “Caramelles” transformades en autèntiques festes en què els més joves barregen balls, fanfàrries, caramelles i balls de bastons, com les que organitza alguna colla a Súria:

Des de La Xemeneia, volem portar les Caramelles de tornada a Sant Pere. I ho volem fer amb el màxim de gent i entitats de l’Antic Poble. Pas a pas, any a any, intentant que la festa esdevingui una celebració tradicional i distintiva del “poble”.