Els Volem Capdidats!

Farà pocs dies, vam presentar, al Casinet de l’Espardenya, la Capdidatura Conjunta de Lluís Puig i Josep Rull perquè poguessin optar a ser, els dos alhora, Capgrossos de l’Any 2018. Dins de la nostra obstinació per mantenir les tradicions i intentar no modificar-les per conservar-ne la seva essència, entenem que la nostra proposta és una contradicció en si mateixa. Dos Capgrossos de l’Any en una sola Festa Major? Sacrilegi! Potser sí. Però som sabedors que ens trobem en un moment terrible i injust, ple d’atacs cap al nostre poble, a la nostra cultura i a la democràcia en general. I és aquí, en aquest marc d’excepcionalitat i repressió que volem homenatjar a dos terrassencs que estan patint un càstig impensable i fora de mides, per defensar les seves idees. Dos terrassencs dels quals, molts, coneixem la seva estima i dedicació per la cultura popular i, especialment, per la cultura popular terrassenca.

En el nostre text de presentació de la Capdidatura conjunta comentàvem que podríem esgrimir mil raons i justificar l’anomalia de mil maneres per tal que s’acceptés la seva capdidatura en aquest moment tant excepcional. Però ressaltàvem que el què realment importa: sabent de totes les injustícies i mals que estan patint ells, les seves famílies i amics, si no els hi atorguem aquesta possibilitat d’homenatjar-los com a símbols contra la repressió i la falta de llibertat, tot i el seu compromís i coratge, ens ho podrem perdonar amb el pas dels anys? Podrem mirar-los a la cara, si és que algun dia poden tornar a Terrassa en llibertat? No mereixen el millor homenatge popular que li pot retre Terrassa als seus fills, per sempre?

És injust que no els puguem tenir aquí entre nosaltres. És injust que ells no puguin gaudir de la seva llibertat i visquin la Festa Major amb la seva família, amics i veïns. Mereixen que els escollim com a símbols de cultura popular, pau, democràcia i llibertat.

Lluís Puig i Josep Rull capdidats!

Ens diuen que l’ANC-TxI també ha presentat la seva proposta! Engresquem a totes les entitats i persones, a títol individual, que ho creguin convenient, que presentin la proposta argumentant les seves raons a: casinetdelespardenya@gmail.com

Som-hi! Els Volem Capdidats!

Si ho feu, digueu-nos-ho i us afegirem a la llista d’entitats que proposem plegats la candidatura. De moment som:

ANC-TxI
Amics de les Arts i Joventuts Musicals de Terrassa
La Xemeneia

24 pensaments sobre “Els Volem Capdidats!

  1. Jaume Aulet Respon

    La situació és tan excepcional que fins i tot caldria demanar als altres capdidats que renunciïn a la candidatura!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.